Laarder Courant de BEL

11 oktober 2017

Laarder Courant de BEL 11 oktober 2017


BPV's in Laren klimt op tot vijftien

Laren Laren krijgt er opnieuw een buurtpreventievereniging bij. Op dinsdag 17 oktober wordt BPV De Ploeg opgericht. Dat wordt dan nummer 15.

"In de eerste maanden van het jaar is er veel ingebroken in Laren, maar zeker ook in onze wijk", legt initiatiefneemster Franciska Waas uit. In het kader daarvan is er half mei een huis-aan-huisactie geweest, samen met politie en gemeente. De BPV-initiatiefnemers hebben toen een flyer uitgedeeld met het voornemen een BPV op te richten. "Het doel is het behouden en indien mogelijk verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid." Waas wordt bijgestaan door Jules Sol, John Roovers en Auguste Glastra.

Waas: "De wijk omvat zo'n 350 huisadressen waarvan nu al ruim 200 mensen zich hebben opgegeven als lid." Wie lid wordt, betaalt per jaar 7,50 euro. "Dit is op vrijwillige basis en het geld wordt gebruikt voor de administratieve onkosten van de BPV." Doel van de BPV is dat bewoners, politie en gemeente de handen ineenslaan om ervoor te zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder makkelijk hun gang kunnen gaan. De gemeente gaat speciale attentieborden plaatsen zodra de oprichting een feit is.

De oprichtingsvergadering vindt plaats op 17 oktober om 20.00 uur in obs De Ploeg aan de Melkweg 42.

Al 370 van de 400 stoelen in Singer geadopteerd

LAREN De benefietactie Adopteer een theaterstoel van Singer Laren loopt voorspoedig. Inmiddels zijn 370 van de 400 stoelen geadopteerd.

De kosten voor het adopteren van een theaterstoel bedragen 300 euro en voor twee stoelen 500 euro. Als dank trakteert Singer Laren op donderdag 19 oktober iedereen die een stoel heeft geadopteerd op een gala-avond in het nieuwe theater met na afloop een feestelijke borrel. Daarnaast worden de namen van de gasten vermeld op een zaalplattegrond in het nieuwe gebouw en ontvangt iedereen een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen reversspeldje.
Tijdens de gala-avond spelen de succesvolle pianisten Arthur & Lucas Jussen en brengt Paul de Leeuw, samen met pianist Bernd van den Bos, een persoonlijk liedjesprogramma ten gehore. Aan de hand van anekdotes, verhalen en een eigen selectie songs neemt De Leeuw het publiek mee in een unieke avond. "Het belooft een mooie avond te worden. Iedereen die een stoel adopteert treedt toe tot een bijzondere groep Singer-supporters", aldus algemeen directeur Evert van Os.

Oktoberfest in Laren met veel entertainment

LAREN Zowel in programmering, aankleding als catering pakt het Oktoberfest Laren ook dit jaar weer groots uit. Komende zaterdag is Plein 1945 het toneel van onvervalste schlagers, grote bierpullen en verse braadworsten.

Voor de muzikale invulling wordt de bezoeker getrakteerd op de fijnste schlagers en feestnummers met bijpassend entertainment. Net als andere jaren weet DJ Kansloos zijn publiek tijdens dit volksfeest vast wel weer in extase te brengen. Volgens goed Beiers gebruik wordt in de feesttent het bier in pullen en pitchers geschonken.

Brandweer Laren wint Borsentrofee

Foto: Brian van den Berg

Laren De brandweer van Laren heeft zaterdag de Borsentrofee gewonnen. De jaarlijkse vaardigheidstoets tussen de verschillende posten van de brandweer Gooi en Vechtstreek - georganiseerd door Post Bussum - kende een leuk en uitdagend scenario. Op nummer twee en drie zijn geëindigd Weesp en Huizen. Blaricum pakte de vijfde plek.

Foto: Brian van den Berg

Gouden Lepelaar

Dick Jonkers uit Blaricum heeft zaterdag uit naam van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar ontvangen.

5

Twee bestuursleden bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum

Het bestuur van de bibliotheek bestaat uit zes personen, werkt op afstand en ondersteunt de directie op diverse beleidsterreinen. Het bestuur vergadert ongeveer 6 tot 8 keer per jaar samen met de directeur. U heeft bestuurlijke ervaring in het sociaal, culturele of maatschappelijke veld en belangstelling voor de bibliotheek als lokale voorziening. Voor één van beide vacatures wordt een financiële achtergrond (als toezichthouder) zeer op prijs gesteld. Contactpersoon: Pauline Gmelig Meyling tel. 035-5257410 of directie@bibliotheekhlb.nl

Duofietsen of samen wandelen met de hond

Samen met iemand die blind is een stukje duofietsen of wandelen met de hond. Meneer geniet daar erg van. Werktijden: 1 keer per week of 2 weken, dagdeel bepalen in overleg met meneer. Werkadres: Eemnes. Contactpersoon: Anneke Bijleveld van Versa Vrijwillige Thuishulp BEL tel. 06-49 37 71 71 of abijleveld@versawelzijn.nl

Licht- en geluidstechnicus

In het Brinkhuis worden vanaf september 2012 diverse theater- en filmavonden georganiseerd. U verzorgt de techniek tijdens deze avonden, zodat de voorstellingen en presentaties geheel tot hun recht komen in de sfeervolle kapel. U maakt deel uit van de techniekwerkgroep. Ervaring is een pre, maar enthousiasme om u deze techniek eigen te maken is even waardevol. Werkadres: Laren. Contactpersoon: Elise Robers van Hart van Laren tel. 035-7513991 of vrijwilliger@hartvanlaren.nl

Medewerker tuinonderhoud

De twee prachtige tuinen van het Geologisch Museum (planten zowel als de stenen en vijver) hebben onderhoud en soms herinrichting nodig. Ter aanvulling van ons team vragen we op korte termijn een enthousiaste vrijwilliger voor de tuin, liefst met enige ervaring. Liefst ook zelfstandig kunnen werken. Werktijden: bij voorkeur minimaal 2 halve dagen of 1 hele dag per week. Wanneer en hoe vaak in overleg en afhankelijk van het seizoen. Contactpersoon: Dick Borger van Geologisch Museum Hofland te Laren tel. 035-6234631, 035-5382520 (museum) of vrijwilligers@geologischmuseumhofland.nl

De Vrijwilligerscentrale is te bezoeken op: dinsdag van 10.00 – 12.00 uur, Het Raadhuis, Eemnesserweg 19, dinsdag van 14.00 – 15.00 uur, Blaercom, Schoolstraat 3; donderdag van 13.30 – 15.30 uur, De Malbak, Wetering 122.

Regionale aanpak verward gedrag komt goed uit de bus

REGIO De regio Gooi en Vechtstreek is hard op weg om een sluitende en succesvolle aanpak voor personen met verward gedrag te realiseren. Dit blijkt uit de eerste monitor van het landelijk Schakelteam, waarin vertegenwoordigers van de GGZ, politie, gemeenten, LVB zorg, zorgverzekeraars, cliënten en naasten zitting hebben.

De landelijke monitor geeft een beeld van hoe de verschillende regio's het doen op het gebied van preventie en samenwerking en met het bieden van passende zorg en ondersteuning voor mensen die de grip op hun leven (dreigen te) verliezen. De manier waarop in de Gooi en Vechtstreek cliënten en naasten worden betrokken bij de opvang en begeleiding wordt door het Schakelteam bestempeld als een goed voorbeeld. Aanbieders van zorg en ondersteuning, zoals Veilig Thuis, GGZ, politie, woningcorporaties en het Veiligheidshuis weten elkaar goed te vinden. Hierdoor neemt het aantal incidenten af. Ook komen er steeds meer passende voorzieningen voor opvang beschikbaar om mensen te beschermen en op te vangen. In onze regio zijn dit bijvoorbeeld de 24/7 ondersteuning, laagdrempelige dagbesteding en alternatieve beschermde woonvormen. Deze voorzieningen komen tot stand onder regie van de gemeenten en in samenspraak met cliënten en naasten. De Regio Gooi en Vechtstreek coördineert en ondersteunt de samenwerking. Voor de zomer sloten allerlei betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst om mensen met verward gedrag sneller van passende zorg en ondersteuning te voorzien. Een subsidie van ruim 200.000 euro wordt onder meer ingezet voor het trainen van frontlijnprofessionals.

Weerbericht

Overgang naar droog, zacht en vrij zonnig herfstweer

Er is beter weer op komst. Een zone van hoge luchtdruk bouwt zich op boven Centraal-Europa. De baan van de neerslaggebieden wordt daardoor naar het noorden weggeduwd. Dat heeft een gunstig effect op het weer. De neerslagkansen nemen af en zonneschijn krijgt meer ruimte. In het weekeinde gaat het op nazomer lijken bij een maximum van rond 20 graden.

Donderdag en vrijdag

In de nacht naar donderdag en in de ochtend kunnen nog enkele buien vallen. In de loop van de dag wordt het droog en klaart het geleidelijk op. Er waait een matige zuidwestenwind. Het wordt 15 graden. Vrijdag is het droog met lokaal mist en/of lage bewolking maar ook ruimte voor de zon. De zuidwestenwind zwakt iets af. De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden.

Het weekeinde

In het weekeinde is het droog met in de nacht en vroege ochtend lokaal mist of laaghangende bewolking. Nadat de lokale mist is opgelost is het overdag vrij zonnig. Daarbij waait er een zwakke tot matige wind tussen zuidwest en zuid. De temperatuur stijgt in de middag naar 19 à 20 graden, zondag een graadje hoger. Ook na het weekeinde blijft het nog enkele dagen zacht.

Weetje

Zomerse temperaturen komen soms nog voor in oktober. Recordwarm werd het op 4 oktober 1983 met 26.4 graden. Ook oktober 2011 begon met twee zomerse dagen van 26 graden. Dit waren extremen. Een maximum tussen 20 en 25 graden komt vaker voor. In oktober 2014 nog op 5 dagen in die maand. In oktober 2005 op 7 dagen met zelfs nog 21 graden op de 30e.

Foto: Ab Walter

Uit dit eindproduct van een Schotse Hooglander schieten de paddenstoeltjes na het vochtige weer omhoog. Dat is misschien een leuk idee voor een herfststukje. De benodigdheden kunt u eenvoudig zelf verzamelen. Het hoeft niet per se van een rund te zijn, experimenteer gerust met andere soorten. Indien u dat wilt kunt u het materiaal eerst in de gewenste vorm modelleren. Niet uit laten drogen, iets vochtig houden. Dan afwachten. Eens wat anders op tafel.

Liesbeth Boersen: 'Dat dit gelukt is, is fantastisch'

Verduurzamen en vergroten sociale woningvoorraad

Met de ondertekening van een overeenkomst tussen de gemeente Blaricum en de Alliantie is de toekomst van de sociale woningvoorraad veiliggesteld.

Liesbeth Boersen is trots op het bereikte resultaat. Foto: Bob Awick

Blaricum De gemeenteraad van Blaricum stemde onlangs unaniem in met een overeenkomst waarmee Blaricum de komende vijftien jaar honderdvijftig toekomstbestendige sociale huurwoningen in het Oude Dorp garandeert.

"Al jaren maak ik me er hard voor dat ook mensen met een bescheiden inkomen in het Oude Dorp van Blaricum kunnen wonen", zegt De Blaricumse Partij-wethouder Liesbeth Boersen. "Dat de woningen behalve betaalbaar ook nog eens bijzonder duurzaam worden, maakt het extra goed nieuws."

Het proces heeft drie jaar geduurd, licht Boersen toe. "De onderhandelingen liepen in het begint niet goed, eigenlijk gewoon stroef." De prestatieafspraken van het vorige college stonden in de weg en stonden haaks op de opdracht die Boersen vanuit de huidige coalitie had gekregen. Van Boersens voorgangers mochten de corporaties namelijk woningen verkopen mits er voldoende overbleven in de sociale sector. Boersen: "En omdat Blaricum in de Blaricummermeent bijbouwt, opende dat de deur om elders in Blaricum woningen te verkopen." En daar was de huidige coalitie op tegen.

'Blaricum-dorp niet alleen voor de betergefortuneerden'

"Ten tijde van het vorige college zijn er door de Alliantie veertien huizen verkocht. Er was ruimte voor de verkoop van tweehonderd woningen. Aantrekkelijk voor de Alliantie, maar een doorn in het oog van de nieuwe coalitie. Die wilde het aantal sociale woningen in het Oude Dorp handhaven." Er volgden gesprekken en uiteindelijk was de Alliantie bereid een totaalafspraak te maken over verkoop, verduurzamen en sloop/nieuwbouw. De Alliantie bezit alleen woningen (circa 150) in het Oude Dorp.

Gedurende deze onderhandelingen gaf de gemeente de Alliantie geen toestemming meer voor de verkoop van sociale huurwoningen. "Met als gevolg dat op een gegeven moment zeven betaalbare huurwoningen leeg stonden, omdat De Alliantie geen grote investering wilde doen in het renoveren van deze woningen. Vanuit de bedrijfsvoering van de Alliantie niet onlogisch, maar Blaricum had andere doelen. Wij willen Blaricum-dorp niet alleen voor de betergefortuneerden, maar voor iedereen. Zodat je ook hier een gemêleerde samenleving houdt."

Hoewel Boersen haar poot stijf hield, werd er uiteindelijk door beide partijen water bij de wijn gedaan. Dat betekent dat de Alliantie tóch een paar woningen mag verkopen. "Zeven stuks in de komende vier jaar. Om geld te genereren voor nieuwbouw. Dit jaar mogen er nog drie ("staan veel mensen op wachtlijst"), in 2018 niets en in 2019 en 2020 elk jaar twee woningen verkocht worden." Dat kan tegen een marktconforme getaxeerde waarde en het liefst aan de zittende huurder. Met de verkoop gaat de sociale woningvoorraad er niet op achteruit, want de Alliantie gaat op drie locaties 24 piepkleine seniorenwoningen slopen. "In totaal komen er 33 nieuwe woningen voor terug."

Wat gaat de Alliantie verder doen? "De komende vijf verduurzaamt de Alliantie haar woningen tot minstens label B. Dat houdt in dat de woningen een warme jas krijgen. Dak, vloer en muren worden geïsoleerd en de bewoners krijgen een aanbod om zonnepanelen te plaatsen." Het gaat in totaal om 94 woningen en het project is rendabel als 70% van de bewoners meedoet. Voordeel? "Lagere energiekosten en een veel gerieflijker wooncomfort. Misschien dat de huur iets omhoog gaat."

De bijdrage van de gemeente per verduurzaamde woning is 4.400 euro. De Alliantie garandeert dat de verduurzaamde woningen zeker vijftien jaar in de sociale huurvoorraad blijven.

Opnieuw paard uit sloot gered

Eemnes De brandweer van Eemnes moest zaterdagmorgen weer op pad om een paard uit de sloot te trekken. Ditmaal langs de Cors Rijkseweg.

Mogelijk had het paard een deel van de nacht in de sloot in de Noordpolder van Eemnes gestaan.
Een voorbijkomende hardloper uit Eemnes belde de brandweer en met gezamenlijke (hand)kracht werd het paard op het droge getrokken en schoon gespoten.

Kledingbank

Blaricum De winterkledingbank vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober in De Malbak aan de Wetering 122.

Schone en modieuze kleding kan op vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur gebracht worden. De volgende dag wordt de kleding uitgedeeld aan mensen die doorverwezen zijn door Sociale Zaken, de voedselbank en Vluchtelingenwerk. "We werken met veel enthousiaste vrijwilligers die alles uitzoeken en klaar zetten. Ook Albert Heijn draagt weer een steentje bij door de vrijwilligers van drank en eten te voorzien", aldus Bea Kukupessy-Rokebrand.

Rondje Cultuur

Eemnes Rondje Cultuur staat voor 19 oktober geprogrammeerd in De Hilt aan de Hasselaanlaan 1c.

De deuren gaan open om 19.30 uur en het programma begint stipt om 20.00 uur. De toegang is gratis.
Eemnesser Gerard Beentjes vertelt samen met vrijwilligers en bezoekers iets over het Taalcafé Eemnes. De bezoekers, die Nederlands willen leren, zijn mensen die om verschillende redenen uit het buitenland zijn gekomen en in Eemnes zijn komen wonen. Het Taalcafé wil een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten en de taal leren door met elkaar te praten.
Jacques Kemp van Classic Pickups & Vans houdt de lezing 'Werkpaarden van de Wederopbouw'. Hij heeft zijn unieke verzameling van bestelauto's en pick-ups, die in de jaren 50-60 werden gebruikt door de bakker, slager of aannemer, tentoongesteld in een ruimte aan de Wakkerendijk. Zelfs een zeldzaam Dafje Pickup dat jarenlang werd gebruikt door een Blaricumse hovenier maakt deel uit van de collectie.
Muziek is er van Henk Boogaard. Hij brengt cabareteske liedjes op de Spaanse gitaar.

Opnieuw onderscheiding voor vogelbeschermer Dick Jonkers

Dick Jonkers eerder dit jaar, toen hij een lintje kreeg. Foto: Bastiaan Miché

BLARICUM Vogelbeschermer Dick Jonkers uit Blaricum heeft zaterdag uit naam van Vogelbescherming Nederland de Gouden Lepelaar ontvangen. Deze onderscheiding wordt sinds 1974 door de vogelbescherming uitgereikt aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze inzet voor het beschermen van vogels.

Dick Jonkers is medeoprichter van de Vogelwerkgroep Het Gooi e.o. en al zijn hele leven op verschillende manieren bezig met de bescherming van vogels.

Al op jonge leeftijd had Dick Jonkers de wens om zich in te zetten voor de natuur. Hij haalde zijn natuurgidsdiploma en ging aan de slag als boswachter. In de jaren daarna ontpopte hij zich als een veelzijdig man. Niet alleen zijn werkzame leven, maar ook zijn vrije tijd besteedt hij aan het beschermen van vogels. Jonkers geeft excursies, voorlichting op scholen, maar doet ook wetenschappelijk onderzoek. Dat leidde tot honderden publicaties. Als reisleider begeleidde hij meerdere vogelreizen naar Zuid-Amerika. Zijn specialiteit is Suriname, waar hij meerdere vogelexcursies heeft begeleid.

De Gouden Lepelaar van Vogelbescherming is uitgereikt in Ankeveen. Daar werd Dick Jonkers verrast tijdens een bestuursvergadering van STORK, de werkgroep voor ooievaars in Nederland. Vorig jaar werd de Gouden Lepelaar uitgereikt aan Jan der Rijt uit Helmond.

Linjte

Op 1 februari van dit jaar werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten. Locoburgemeester Liesbeth Boersen-de Jong speldde hem toen de versierselen op die horen bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hoe klimaatbestendig is het Gooi?

REGIO Hoe kwetsbaar de regio is als het gaat om wateroverlast, overstromingen, hitte en droogte? Dat gaan het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en vijftien regiogemeenten, waaronder Laren en Blaricum, onderzoeken in de zogenaamde 'stresstest klimaatadaptatie'.

De stresstest laat zien waar het in de regio nog niet voldoende klimaatbestendig is. De resultaten worden gepresenteerd in een digitale klimaatatlas. Die is eind 2017 beschikbaar via een website. Het bedrijf Nelen & Schuurmans voert de stresstest uit en levert de digitale klimaatatlas aan. De resultaten laten zien hoe verschillende gebieden in de regio ervoor staan. Zo kunnen de gemeenten en het waterschap bepalen waar ze aan de slag gaan. Ook inwoners kunnen zien of hun perceel, woning of straat klimaatbestendig is. Waar nodig kunnen zij ook maatregelen nemen. De website is eind 2017 beschikbaar.

Mandala ontwerpen

LAREN/EEMNES Mandala's ontwerpen en tekenen kan de komende weken onder leiding van Henriëtte Maas in de Ontmoetingskerk aan de Kerklaan.

Een mandala is een cirkelvormig heelal-symbool. Het zijn vier open lessen, die vandaag (13.30 tot 16.00 uur) starten. Ook degenen die geen of weinig ervaring hebben, zijn welkom. In elke les staat een andere techniek centraal. "Het is de bedoeling dat je er op de middag mee bezig gaat en thuis kun je het afmaken of het als inspiratie gebruiken om nog een mandala te maken. Vooropstaat dat we heerlijk ontspannen bezig zijn en even tot rust komen van de drukte van alledag. Om de vrijheid en ruimte te ervaren die in jezelf zit; al tekenend en kleurend kun je daarmee in contact komen. Elke middag beginnen we met een ontspanningsoefening of een bezinnende tekst", aldus de organisatie.

De kosten voor vier middagen zijn 50 euro, een enkele middag 15 euro. De minimale deelname is 10 personen. Data: 11 oktober, 8 november, 10 januari en 14 maart. Aanmelden per e-mail bij rosemarieharenberg@yahoo.co.uk. Dit moment van 'Geloven in vrijheid' is georganiseerd door de Protestantse Gemeente Laren Eemnes (PGLE).

Annette Horsman

is onder meer uitvaartverzorger, woont twintig jaar in Eemnes en is 64 jaar jong.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Uitvaartverzorger, rouwbegeleider, coach en trainer."

Je hebt een vrije dag, wat ga je doen?
"Met mijn drie kleinkinderen op pad."

Met wie zou je eens een gesprek willen?
"Mijn vader."

Waar maak je je zorgen om?
"Toenemende agressie onder mensen."

Wat maakt Eemnes uniek?
"Dorps, kleinschalig, authentiek."

Eemnes mist nog ...?
"Een viswinkel."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Criminaliteit in de regio (inbraken, overvallen etc.)."

Welke reis wil je nog maken en waarom?
"Nepal en Tibet, de monniken en kloosters en hun spiritualiteit leren kennen."

Welke uitdaging wil je nog eens aangaan?
"Een vlucht met een luchtballon maken en parachute springen."

Wat zou je nooit (meer) doen en waarom?
"Roken, het veroorzaakt altijd schade."

Wat is je favoriete spreuk en waarom?
"Verandering is de wet van het leven. En degenen die alleen kijken naar het verleden of het heden zullen zeker de toekomst missen (John F. Kennedy)."

Waar mogen ze je voor wakker maken 's nachts?
"Echte Jiddische kippensoep."

Wat zou je doen als je een miljoen wint?
"Met mijn geliefden op reis en de rest bewaren!"

Favoriete boek?
"'Gloed' van Sandor Marai."

Favoriete film?
"'The Way We Were' met Robert Redford en Barbra Streisand."

Favoriete muziek?
"Matthäus Passion."

OuderKindCafé in Blaricum is geopend

Foto: Gemeente Blaricum

BLARICUM Onder toeziend oog van wethouder Ben Lüken openden de aanwezige kindjes vorige week zelf het OuderKindCafé in de Malbak. Om de week zijn vaders, moeders, opa's, oma's en andere verzorgers met kinderen in de leeftijd tot 4 jaar van harte welkom. Kinderen kunnen er lekker spelen, de volwassenen een kop koffie drinken, bijpraten en ervaringen uitwisselen.

Loslopende paarden op A27

Blaricum Verkeershinder zaterdagmorgen even na acht uur op de A27 ter hoogte van Blaricum.

Er liepen drie paarden op de snelweg. In afwachting van de komst van hun eigenaar heeft de politie de dieren in de middenberm (tussen de vangrails) veiliggesteld. Binnen een half uur werden de dieren in een trailer geladen en was de weg weer vrij.

Parkinson Café in Theodotion

Laren Welke acties moet een Parkinson-patiënt nemen als zijn/haar rijbewijs verloopt? Deze vraag staat donderdag 19 oktober om 14.30 uur centraal in het Parkinson Café Laren.

De bijeenkomst vindt plaats in Theodotion aan de Werkdroger 1 in Laren. De toegang is gratis. De zaal gaat om 14.00 uur open; belangstellenden kunnen dan terecht bij de stand van de Parkinson Vereniging.
Meer info: www.parkinsoncafelaren.nl.

Troost vinden bij 'Je droeg mijn naam'

Han Peekel presenteert nieuw liedjesalbum

Han Peekel (m) samen met Tineke Schouten en Rik Felderhof. Foto: Bob Awick

BARICUM Han Peekel presenteerde vrijdag in Blaricum zijn nieuwe liedjesalbum. Het titelnummmer 'Je droeg mijn naam' is een eerbetoon aan zijn vrouw Theya, die vorig jaar overleed.

Twintig jaar na zijn cd-album 'Hartverwarrend' pakte Han Peekel de muzikale draad weer op. Dat was vorig jaar. Tijdens de opnameperiode voor zijn nieuwste album overleed Theya, lag Han ernstig ziek in het ziekenhuis en kreeg ook zijn dochter leukemie. Veel songs staan dan ook in het teken van het verwerken van het grote privéverdriet. Han hoopt dat mensen die in soortgelijke omstandigheden verkeren steun en troost zullen vinden bij het beluisteren van dit album.

Muzikale medewerking

Ook staan er andere nummers op het album. Over reizen bijvoorbeeld. Vooruitlopend op de release van het album is dit nummer 'Ben veel onderweg geweest' als single uitgebracht. Daarop is de viola da gamba te horen, een bijzonder, cello-achtig instrument dat bespeeld wordt door Ralph Rousseau. Op dwarsfluit is de in de klassieke muziekwereld zeer bekende Eleonora Pameijer te beluisteren. Han krijgt op zijn nieuwste album medewerking van talloze andere talentvolle muzikanten, onder wie Hubert Heeringa, Jeff Zwart en Arie Kuipers. Op 'Een lied sterft nooit' krijgt Han vocale ondersteuning van Jeroen van der Boom en Tineke Schouten. Jeroen en Tineke waren bij de albumpresentatie aanwezig. Alle teksten op het album zijn geschreven door Han zelf, de muziek is van Arie Kuipers.
Voor velen blijft Han Peekel voor altijd verbonden aan 'Wordt Vervolgd', het tv-programma uit de jaren 80 over strips en tekenfilms. Bij het grote publiek is minder bekend dat Han zijn carrière startte als singer/songwriter en radio- en theatermaker. Het zingen is altijd zijn passie gebleven.

Post uit Bloemendaal

Met genoegen stuurde de gemeente Laren namens Elbert Roest deze bedankkaart.

LAREN Elbert Roest kijkt met groot genoegen terug op zijn afscheid van Laren. Vanuit zijn nieuwe burgemeesterskamer in Bloemendaal stuurde hij deze kaart aan iedereen die aan zijn afscheid heeft bijgedragen.

Lieve mensen,

Heel hartelijk wil ik u bedanken voor de talloze reacties die ik mocht ontvangen bij mijn afscheid als burgemeester van Laren. Met als daverend slotakkoord het feest dat voor Kiki en mij was georganiseerd in het nieuwe Singer. Wij hebben intens genoten.

Alle hartverwarmende woorden, omhelzingen, kaarten, brieven, e-mails, bloemen en cadeaus, van wijn tot sperziebonen, van boek tot kunstwerk, zijn mij stuk voor stuk dierbaar. Voor de restauratie van de Johanneskerk is een mooi bedrag van € 7.700,- ontvangen. Dank voor uw ruimhartige bijdrage!

Ik voel mij vereerd en bevoorrecht dat ik op deze wijze afscheid mocht nemen van dit heerlijke dorp.
Al met al onvergetelijk.

Elbert Roest

Mooiste modernisten in Singer Laren

Kunstuur-presentator spreekt audiotour in

Foto: Singer Laren

Laren Niemand minder dan Lucas de Man, theatermaker en presentator van 'Kunstuur', neemt de Singer Laren-bezoeker van de tentoonstelling 'Mooiste modernisten' op geheel eigen wijze mee naar de zogenoemde tweede gouden eeuw.

In de door hem ingesproken audiotour geeft hij op een geestige en verfrissende wijze een toelichting op de kunstwerken die een overzicht geven van het modernisme in de Nederlandse schilderkunst in de periode 1870 - 1940. "Echt een aanrader", laat een woordvoerder van Singer Laren weten. "Het is een mooie tentoonstelling."
'Mooiste modernisten' is te zien van 10 oktober tot en met 7 januari 2018. Gelijktijdig toont Singer Laren de expositie 'De Stijl. Grafische vormgeving'.

Agenda

'Mooiste modernisten': 10 oktober tot en met 7 januari 2018; 'De Stijl. Grafische vormgeving': 10 oktober t/m 7 januari 2018; 'Impressionism and beyond. A wonderful journey' (Collectie Van Vlissingen Art Foundation): 16 januari t/m 6 mei 2018; 'Lodewijk Schelfout. Nederlands eerste kubist': 16 januari t/m 6 mei 2018.

Op de foto: 'Perenbloesem' uit 1954, olieverf op doek, van Charley Toorop.

EHBO heeft geen pleister geplakt bij Nacht van Eemnes

Dolle pret tijdens de Nacht van Eemnes. Foto: Caspar Huurdeman

Eemnes Bij het schuurfeest van Arnoud Daatselaar afgelopen zaterdag is er door het EHBO-team geen pleister geplakt. De achthonderd gasten vermaakten zich op de covers van de Hermes House Band. Er werd in de binnenbak van pensionstal Heidehoek tot in de kleine uurtjes gefeest.

Daatselaar, die laat weten dat zijn pensionstal niet in het stiltegebied ligt, moest zich aan tal van regels houden. Er was een goede samenwerking met brandweer en wijkagent. Zo moest er niet alleen een goed evacuatieplan liggen, maar was er op de Oud Eemnesserweg 1 - waar de sauna komt - een goede parkeervoorziening getroffen. Daarnaast was er drie man EHBO stand-by om indien nodig een pleister te plakken. Dat bleek niet nodig. "De regels zijn heel streng, maar wij zijn blij met de bemoeienis." Daatselaar kijkt met plezier terug op zijn tweejaarlijkse schuurfeest. "Er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan."
Gisteravond was het opnieuw druk in de stal. Daar vond een benefietavond plaats voor Het Vergeten Kind. Daar was ook Jörgen Rayman van de partij.

Groene input voor in de verkiezingsprogramma's

Vrienden van het Gooi doen aanbevelingen aan lokale politiek

De Vrienden van het Gooi komen met aanbevelingen voor in de lokale verkiezingsprogramma's. Want in maart zijn er al weer gemeenteraadsverkiezingen.

Linksonder Crailo, in het midden Tergooi en natuurbrug Naarderhoogt. Foto: Google Earth

GOOI Een reeks aanbevelingen van de Vereniging Vrienden van het Gooi moet de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen voor de raadsperiode 2018-2022 groen en cultuurhistorisch verantwoord houden.

De vereniging, die zich sinds 1935 inzet voor behoud van landschap, natuur en cultuurhistorisch erfgoed in het Gooi en omstreken, voorziet dat ook in de komende raadsperiode beslissingen genomen moeten worden waarbij de belangen van landschap, natuur en erfgoed een rol spelen. Hier een greep uit de aanbevelingen.

Goois Natuurreservaat

'Ruimtelijke ordening niet te sturen door bril mobiliteit bekijken'

De VVG zegt blij te zijn met de instemming van de gemeenten met het transitieplan voor het Goois Natuurreservaat (GNR), maar stelt dat daarmee de problemen voor de langere termijn nog niet zijn opgelost. "Het afhankelijk maken van het functioneren van het GNR van fondsenwerving betekent ons inziens in de toekomst een instabiele financiële positie van het GNR. Wij vinden dat ongewenst."
En ook: "Windmolens en natuurbegraven als verdienmodel voor natuurgebieden wijzen wij af." De VVG ziet kansen om een duurzame woonwijk te realiseren met een groot aandeel natuur. Het gebied ligt aan de rand van natuurgebied. "Hoge bebouwing past hier niet", zegt de VVG en komt met een stevige eisenlijst: bebouwing in het nieuw ontwikkelde gebied niet zichtbaar vanuit de aanliggende natuurgebieden, integratie tussen natuur en bebouwing, waarborgen dat de natuurbrug functioneert, geen geluids- of lichthinder naar de natuurgebieden en tenslotte geen bedrijfsbebouwing grenzend aan het natuurgebied.

Tergooi

Nieuwe ontwikkelingen op het terrein van het Tergooiziekenhuis in Blaricum, wanneer dat vrijkomt na de voltooiing van de
nieuwbouw in Hilversum, moet van de VVG aansluiten op de natuurlijke omgeving en de directe nabijheid van natuurbrug Laarderhoogt. De natuurvrienden zien ook graag dat het terrein van de Trappenberg, welgelegen te midden van natuurgebieden, wordt teruggegeven aan de natuur.

Parkeren Oud Valkeveen

De VVG verwacht duurzame oplossingen rond speelpark Oud Valkeveen. "De parkeerdruk is zeker op hoogtijdagen onbeheersbaar geworden," zo stelt de VVG, "tot last van natuur, landschap en omwonenden." De vereniging zegt bezorgd te zijn over voorstellen voor het ontwikkelen van een nieuwe, multiculturele ontwikkeling aan de rand van het Gooimeer. De VVG wijst met name aantasting van de oever van het Gooimeer af.

Stichtse Brug

Over het Voorland van de Stichtse Brug stelt de VVG: "Dit heeft zich ontwikkeld tot een rijk natuurgebied. Uitbreiding van bebouwing, ook in het Gooimeer, is ongewenst en in strijd met de beschermde status van het Natuurnetwerk Nederland."

Mobiliteit

Het MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor de oostkant van Amsterdam verwacht een toename van bereikbaarheidsproblemen in de regio. De VVG wil niet dat de ruimtelijke ordening te eng en te sturend door de bril van mobiliteit wordt bekeken. Het idee dat het Gooi moet zorgen voor forse eigen economische ontwikkelingen en meer werkgelegenheid, vindt de vereniging niet realistisch.

Biodiversiteit groot succes

Laren De actie '(N)iets doen voor de biodiversiteit in Laren' is een enorm succes.

Aan de oproep om een stuk grasveld te doneren door dit niet meer te maaien gaven 44 bewoners gehoor. Samen doneerden zij 1.370 m2 gazon. Laren verdubbelt deze hoeveelheid in de openbare ruimte.
Gedacht wordt aan het inzaaien van bloemrijke bermen op (delen van) de Vredelaan, Houtweg en het Van Erven Dorenspark. Direct aanwonenden ontvangen hierover nog bericht.
De actie, die dit voorjaar werd gestart, is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Laren, Imkervereniging VBBN en Gewildgroei.

Kamerlid (VVD) in Brinkhuis

Laren Op uitnodiging van VVD-BEL komt maandag 16 oktober (20.00 uur) Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer in Het Brinkhuis.

Hij geeft uitleg over de herindelingsprocedure en beantwoordt vragen daarover. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Dronevlucht over wijken van Blaricum en Eemnes

De wereld eens van boven bekijken. Het kan tegenwoordig met alle moderne technieken. Vranz VanMaaren maakte deze bijzondere foto's.

Blaricummermeent. Foto's: Vranz VanMaaren

Blaricum/Eemnes De Blaricummermeent is een nieuwe wijk. Aanvankelijk kwam de verkoop van de woningen - door de crisis - niet op gang, maar nu is dit gebied grotendeels bebouwd.

De wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. Ook hier kronkelen de straten, is er een rijkheid aan architectuur en worden de tuinen gesierd door hagen en mooie bomen.
In de Blaricummermeent komen in totaal zo'n duizend woningen. Een groot deel van de Blaricummermeent is al bewoond en nu is het de beurt aan de deelgebieden die dichter bij het Gooimeer liggen. Daar komen met name vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en zelfbouwkavels, soms zelfs met tuin aan het water.

Op dit moment zijn er geen woningen in verkoop. Naar verwachting start de verkoop van nieuwe projecten binnenkort.
De Zuidpolder van Eemnes biedt comfortabele en energiezuinige woningen in een dorpse en landelijke sfeer. Met het energielabel A+++ voor de woningen loopt Zuidpolder vooruit op de standaardeis voor nieuwbouwwoningen in Nederland. De huizen zijn goed geïsoleerd en vaak standaard voorzien van zonnepanelen.

Tergooi in Blaricum.
Zuidpolder in Eemnes.
De Bijvanck gezien vanuit Blaricummermeent.
BEL-kantoor in Eemnes.

Burgemeester en wethouders hebben op 12 september j.l. het 'Uitwerkingsplan 7, Zuidpolder Woongebied, deelgebied 1.4-2.4' vastgesteld. Het uitwerkingsplan maakt de bouw van 55 woningen zuidelijk van het BEL-kantoor mogelijk. Het uitwerkingsplan ligt sinds 22 september voor zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en Wonen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. Mensen kunnen hier ook op afspraak terecht (tel. 14035).
Het uitwerkingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0317.E029UWPZpolderWB7-Va01 is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Sport BSO in Laren komt als geroepen

Koningskinderen en College De Brink gaan vaker samenwerken

De doorgang naar de BSO wordt opengevoetbald. Foto: College De Brink

LAREN "Deze locatie komt als geroepen", sprak Jelmer Kruijt van kinderopvang Koningskinderen dinsdag bij de opening van de Sport BSO bij College De Brink.

De leerlingen van de Sport BSO kunnen nu gymmen in de aangrenzende gymzaal van College De Brink. De ondertekening had daarom niet alleen een feestelijk, maar ook een sportief tintje: de doorgang van de sporthal werd geopend door er een bal doorheen te schieten. De leerlingen maakten een begin, maar de uithaal met rechts van wethouder Leen van der Pols was helemaal raak. Kruyt sprak zijn dankbaarheid uit tijdens het tekenmoment. "Door de aantrekkende vraag naar buitenschoolse opvang is er bij ons een wachtlijst ontstaan en de kinderen die daarop staan kunnen wij nu weer gaan plaatsen. Bovendien is er – zeker voor de wat oudere kinderen – veel behoefte aan een Sport BSO in Laren."

Stage lopen

Vraag naar buitenschoolse opvang trekt aan

Koningskinderen en College De Brink gaan ook nog op andere gebieden samenwerken. Zo kunnen de leerlingen van College De Brink stage lopen bij vestigingen van Koningskinderen op basis van een speciaal hiervoor ontwikkeld stageplan. Directeur Raymond Kok: "Deze samenwerking past bij onze onderwijsvisie, waarbij het leren plaatsvindt in een contextrijke leeromgeving en in verbinding staat met de samenleving."

Derde overwinning SV Laren'99

Laren Opnieuw een overwinning van het eerste elftal van SV Laren'99. De derde op rij. Trainer Fred Roest maakte wegens blessures een paar kleine omzettingen, waardoor Jeffrey van 't Wout zijn rentree kon maken.

AS'80 was naar Laren gekomen om niets weg te geven en had onderling afgesproken om met veel spelers achter de bal te blijven en te gokken op ingevingen van hun aanvallers. In het begin van de wedstrijd leek dit een goed plan, maar het vervolg pakte uiteindelijk anders uit.

Gezapig

Laren speelde in de eerste helft een te laag tempo, en dat vonden de mannen uit Almere prachtig: hun conditie liet veel te wensen over en een beetje gezapig voetballen kwam hen goed uit. De druk van Laren bleef wel aanwezig.
In de dertigste minuut moest Gijs Vermijs zich met een rugblessure laten vervangen en mocht Joey Franken, ook terugkomend van een blessure, zijn kunsten vertonen. Zijn eerste actie was meteen succesvol. Op aangeven van Wessel Roest kon hij met zijn linkerbeen heerlijk uithalen en liet de verbijsterde doelman kansloos.

Feller

De achterban leek gebroken, maar AS'80 wilde zich niet meteengewonnen geven. De individuele kwaliteiten waren zeker aanwezig en dat leidde, onnodig, tot diverse kansen en resulteerde uiteindelijk na een prachtige actie tot de 1-1. Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht.
Na rust een veel feller Laren. Het tempo werd opgeschroefd, en opnieuw regen de kansen zich aaneen en was het Jeroen Kaarsgaren die na een scrimmage het doel wist te vinden. De ploeg uit Almere probeerde het daarna opnieuw, maar hun matige conditie was er debet aan dat zij geen vuist meer konden maken en het team stortte volledig in elkaar.

Monsterscore

Bart Kaarsgaren, Wessel Roest en nog tweemaal Joey Franken zorgden uiteindelijk voor een monsterscore: 6-1. Met deze uitslag is de koppositie verstevigd en is het wachten op de eerste serieuze tegenstander. De poule van Laren is ernstig verdeeld: drie toppers, vier à vijf redelijke clubs en de rest is gewoon matig. Voor trainer Roest een taak om het team scherp te houden en klaar te stomen voor de volgende confrontatie.
Aankomende zaterdag speelt Laren uit tegen nummer drie, TOG, aanvang 14.30 uur.

Wörsdörfer bespreekt 'arhi' in Laren

Laren Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer (woordvoerder Herinrichting Gemeenten namens ministerie van Binnenlandse Zaken) geeft maandag 16 oktober om 20.00 uur - tijdens een bijeenkomst van VVD BEL in Het Brinkhuis - een uitleg over de zogenaamde arhi-procedure. Iedereen is welkom.

"De inwoners van de BEL-gemeenten moeten betrokken blijven bij de herindeling", schrijft VVD BEL. "De consequenties voor de inwoners zijn immers fors. Uiteraard is het andersom belangrijk dat Martin Wörsdörfer een beeld krijgt van de gevoelens die er leven bij de inwoners van de BEL-gemeenten. Hij is zeer belangrijk, aangezien hij samen met de minister van Binnenlandse Zaken zal bepalen of men het advies van de provincie overneemt. De GS hebben eerder laten weten hoe zij aankijken tegen de herindeling."

Digitaal Sociaal Plein voor inwoners BEL

Laren Iedereen in Huizen en de BEL-gemeenten die zorg en ondersteuning van de gemeente krijgt, kan nu informatie hierover inzien op het Digitaal Sociaal Plein. Wie inlogt op digitaalsociaalpleinhbel.nl vindt daar informatie over zorg die is toegekend en kan aanbieders van zorg vergelijken.

Maar ook werkzoekenden, mensen die hun financiële situatie meer in kaart willen hebben of vrijwillige hulp willen aanbieden of vragen, kunnen terecht op het Digitaal Sociaal Plein. Ook ziekenhuis Tergooi en Jeugd en Gezin doen eraan mee.

De gemeenten in de regio hebben dit samen mogelijk gemaakt, omdat veel mensen het fijn vinden om te weten wat er precies tussen de gemeente en de zorgaanbieder is afgesproken. "Met dit initiatief geven we mensen meer regie en ook meer keuzevrijheid in de zorg die ze ontvangen", schetst wethouder Janny Bakker.

Zij is namens Huizen een van de voortrekkers geweest van het Digitaal Sociaal Plein. De lancering is wat haar betreft het begin van een ontwikkeling die uiteindelijk veel verder gaat. "Dat Tergooi ziekenhuis en Jeugd en Gezin zijn aangesloten, onderstreept de potentie."

De Blaricumse Wijnproeverij

Blaricum De Stichting Promotie Blaricum organiseert vrijdag 17 november voor de 20ste keer De Blaricumse Wijnproeverij.

De wijnproeverij begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Aansluitend is de afterparty bij Moeke Spijkstra en d'Ouwe Tak.

Inschrijving

Zaterdag 28 oktober is de inschrijving in volgorde van binnenkomst vanaf 09.00 tot 10.30 uur bij De Blaercom. Het inschrijfgeld bedraagt 12,50 euro p.p. en dient contant te worden voldaan. Na betaling wordt het deelnemersbewijs verstrekt. Op vertoon van dit bewijs krijgt de deelnemer op de avond van de wijnproeverij een Leerdam jubileum wijnproefglas, voorzien van het gemeentewapen van Blaricum.
Meer informatie op: www.blaricumpromotie.nl.

Verkoop van Hollandse wafels op Wakkerendijk

Foto: Caspar Huurdeman

EEMNES Ruim honderd leerlingen van het Erfgooierscollege uit Huizen mochten vrijdag hun eigen bedrijf runnen. De opbrengst is voor microkrediet in Tanzania. De jonge ondernemers Enes, Elias, Yousef en Wouter verkochten wafels halverwege de Wakkerendijk in Eemnes. Niet de drukste, maar wellicht wel de mooiste plek in 't Gooi.

21 / 24

'Het liefst sta ik op kleine podia, want ik ben een zanger, geen entertainer'

Dorpszanger Rolf Menist maakt zijn comeback in Het Brinkhuis

De MID Live Music Club van Rolf Menist was een begrip in Laren en Eemnes. In Het Brinkhuis pakt hij deze oude traditie weer op.

Dorpszanger Rolf Menist gaat weer optreden in het Brinkhuis. Foto: Koosje de Beer

Laren Hij zong in 't Bonte Paard en Mauve en ook in Eemland in Eemnes. Vijf jaar geleden moest hij stoppen, maar deze maand maakt Rolf Menist een comeback in Het Brinkhuis met zijn MID Live Music club. "Net als eerder sta ik dan weer tussen de mensen. Niet als entertainer, maar als zanger, want alleen met echte emotie kan ik mijn publiek raken."

Vaak hoor je jazz als je naar concerten gaat die zijn bedoeld voor veertigplussers, merkt Menist. Zelf brengt hij juist een ander repertoire. Hij laat zijn Song Book zien met bekende nummers uit de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. 'Is dit alles' van Doe Maar staat ertussen, maar ook 'River Deep, Mountain High' van Tina Turner, nummers van Elvis Presley en Franse chansons als 'Formidable' van Charles Aznavour. "Het is een groot repertoire, maar elk nummer betekent iets voor mij. Liedjes waar ik niks mee heb, zing ik niet", zegt hij beslist.

Bonte Paard

'Elk nummer uit mijn repertoire betekent persoonlijk iets voor mij'

Jarenlang was de MID Live Music Club van Menist een begrip op de eerste zondag van de maand in 't Bonte Paard. Ook trad hij op in Mauve en Eemland. "Ik houd van kleine podia", zegt hij beslist. "Het contact met je publiek is dan veel intenser. Een bekende Gooise zanger heeft mij in het verleden gevraagd of ik niet in grote zalen zou willen optreden. Ik ben een keer in de Leidse Schouwburg geweest, maar dat sprak mij niet aan."

Hij had veel plezier in het zingen, totdat hij moest stoppen. "Het ging niet goed met mijn onderneming en ook persoonlijk waren er ingrijpende gebeurtenissen, waardoor ik de energie niet meer had", luidt zijn verklaring. Om zijn leven weer op te pakken, begon hij vier jaar terug als vrijwilliger in Het Brinkhuis. "Ik regel het geluid en het licht tijdens voorstellingen en help mee in de foyer als het nodig is." Zelf dacht hij er niet over om terug te keren naar de bühne, maar steeds meer mensen om hem heen moedigden hem aan dit wel te doen. "Toen op een gegeven moment zelfs Jolinda van Osch, directeur van Het Brinkhuis, mij vroeg of ik niet in Het Brinkhuis zou willen optreden, kon ik niet langer nee zeggen."

'Net als vroeger wil ik er weer een gezellige avond van maken'

Comeback

Het is altijd spannend en zeker weet je het natuurlijk nooit, maar Menist verwacht dat een groot aantal mensen 20 oktober naar zijn comeback in Het Brinkhuis zullen komen.
"Net als vroeger wil ik er weer een gezellige avond van maken. In het theater zetten we tafels en stoelen neer, maar er is ook een dansvloer. Mensen kunnen een dansje maken, meezingen, een traantje laten en andere dorpsgenoten ontmoeten. En nee, ik ga niet op een podium staan, het liefst zing ik tussen de mensen."
Een beetje zenuwachtig is hij wel, zo geeft de zanger eerlijk toe.
"Ik heb natuurlijk lang niet opgetreden. Gelukkig heb ik een zangtherapeute die mij begeleidt, dus ik kan mijn stem goed oefenen en daar ben ik nu druk mee bezig. Het zal wel goed gaan."

Drummer

Behalve het zingen heeft Menist ook zijn oude liefde opgepakt als drummer in een nieuw opgerichte band. "We zijn met elkaar in contact gekomen via social media", zegt hij. "De band bestaat nu drie maanden, maar het klikt goed. In die band zing ik niet, omdat ik dan al mijn gevoel in het drummen wil leggen. We gaan zeker optreden in de toekomst, misschien ook wel in het Brinkhuis." Het repertoire zal dan wel anders zijn dan hij met de MID Life Music Club laat horen. "Het is ook zestigerjarenmuziek, maar meer rock-'n-roll."

Als het zangoptreden van Menist als vanouds weer een succes wordt, zal hij elke maand met de Music Club terugkomen in het Brinkhuis, belooft hij tot slot.

23 / 24